Fitnessmodel Sil Visser poseerde voor het goede doel voor de Horse en Hunk-kalender 2016.
Fitnessmodel Sil Visser poseerde voor het goede doel voor de Horse en Hunk-kalender 2016.

Huizer is decemberhunk

Algemeen

HUIZEN - Het 26-jarige fitnessmodel Sil Visser uit Huizen poseert op de Horse and Hunk-kalender 2016. "Ik ben blij dat ik iets heb kunnen doen voor dit goede doel door iets te doen waar ik goed in ben", laat het model weten.

"Ik ben al vanaf mijn 12de vegetariër en dat was de reden voor mij om mee te doen." Een deel van de opbrengst van de kalender met de paarden en de knappe mannen gaat namelijk naar het Brooke Hospital for Animals.

Paarden
Deze stichting zet zich in om paarden en ezels gratis medische hulp te geven in landen zoals Egypte en Pakistan, waar de dieren ingezet worden om gezinnen van een inkomen te voorzien.

Die hulp is hard nodig, want als het dier niet kan werken door bijvoorbeeld een wond, dan heeft het gezin ook geen inkomsten. Daarnaast wil de stichting deze gezinnen ook goed voorlichten over dierenwelzijn, zodat dierenleed in de toekomst wordt uitgesloten.

Levensstijl
"Ik werd vegetariër omdat ik het zielig vond voor dieren. Nu is het veel meer geworden. Het is mijn levensstijl. Ik wil laten zien dat het niet noodzakelijk is om vlees te eten om gezond te eten. Ook niet als je bijvoorbeeld veel sport, zoals ik, om fitnessmodel te zijn", legt Sil uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant