Davis Krijnen is gestopt, maar gaat op 22 april nog één keer open voor de vaste klanten.
Davis Krijnen is gestopt, maar gaat op 22 april nog één keer open voor de vaste klanten.

Krijnen stopt na conflict met uitbaten tankstation Gulf

Algemeen

HUIZEN - Davis Krijnen stopt na 23 jaar als franchisehouder van het Gulf tankstation aan de Ambachtsweg in het industriegebied. Aanleiding is onenigheid over de prijzen van Gulf. "Er werd op een dusdanige manier met mij omgesprongen dat er geen cent te verdienen valt."

Al 23 jaar was Davis - Dave voor veel vaste klanten - een vaste waarde voor veel autobezitters. Sinds 1993 runt hij het tankstation aan de Ambachtsweg, maar daar komt nu een treurig einde aan. "Ik heb mijn contract laten ontbinden en ben nu de laatste puntjes op de i aan het zetten," vertelt Krijnen.

Geschil
Aanleiding voor het abrupte einde is een geschil met oliemaatschappij Gulf over de prijzen van de pomp. "Zij bepalen de prijzen voor mij. Sinds vier jaar ben ik met deze partij in discussie over het feit dat de prijzen te hoog lagen en dat het aantal klanten terugliep."

"Ik heb toen gezegd dat met de prijzen die ze hanteren ik niet mijn brood kan verdienen." Het geschil leidde vorig jaar al tot een rechtszaak, omdat Krijnen zijn tankstation sloot. "Ze konden me niet pakken, omdat in het contract niks stond over openingstijden."

Druppel
Na een goed gesprek en beloftes gaf hij het toch nog een kans. "Er zijn toen afspraken gemaakt, maar daar houden zij zich niet aan. De laatste maand werd dat echt de druppel."

En nu is het genoeg voor Krijnen. "Ik heb een gezin te onderhouden. Stilstand is niet leuk, maar achteruitgang is nog slechter. Schijnbaar is dit wat de nieuwe eigenaar van de maatschappij wil," stelt hij teleurstellend.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant