Afbeelding

Gemeenteraad stemt in met begroting

Politiek

HUIZEN - De gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met de begroting. Een amendement van de PvdA om het Huizer Museum meer geld te geven zodat de directeur full time kan gaan werken, haalde het niet.

Enig vuurwerk in het debat ontstond bij de interpretatie van de inzet van de reserves. De VVD vond niet dat de reserve Sociaal Domein als 'ruif voor leuke dingen' mocht worden gebruikt en werd hier door diverse partijen op aangesproken.

Zondagsrust
Ook een verzoek van Leefbaar Huizen om toch de overwegen de zondag voor kerst een winkelopenstelling mogelijk te maken, leidde tot discussie. Coalitiepartijen D66 en GroenLinks namen het op voor hun coalitiepartners die de zondagsrust hoog in het vaandel hebben.

Het amendement van PvdA en Leefbaar Huizen om de lening aan HSV De Zuidvogels te verstrekken tegen een rentepercentage van 2% in plaats van 4% haalde het niet. De wethouder beargumenteerde dat het een marktconform tarief was voor een langlopende lening.

Camera's
Er werden ook nog een viertal moties ingediend. De VVD trok het voorstel om de camera´s in de Oostermeent werken te maken en om eventueel meer camera´s te plaatsen in, nadat de burgemeester had laten weten dat hier in december naar aanleiding van een notitie over gesproken kan worden.

De raad stemde wel in met het voorstel van VVD, PvdA en Leefbaar Huizen om de oversteek van de Naarderstraat ter hoogte van de De Ruyterstraat veilig te maken. De wethouder gaat hier subsidie voor aanvragen.

Verlichting
De motie van VVD, PvdA en Leefbaar Huizen om de verlichting van het fietspad aan de Bestevaer ter hoogte van de hockeyvelden te voorzien van meer verlichting werd sympathiek gevonden. De wethouder wilde het wel onderzoeken, maar pas na een onderzoek bekijken of er verlichting nodig is. Hier stemde de raad unaniem mee in.

Een voorstel van dezelfde partijen om te onderzoeken wat er nodig is om de verlichting van de buitensportverenigingen te 'verLEDden' haalde het niet. "De lichtmasten zijn eigendom van de verenigingen, het is hun verantwoordelijkheid", aldus de wethouder.

Uit de krant