Nadiah Krachten met wethouder Sport Marianne Verhage.
Nadiah Krachten met wethouder Sport Marianne Verhage. Foto: Bob Awick

Judokampioen Nadiah gehuldigd

Sport

HUIZEN - Nadiah Krachten, Nederlands Kampioen Judo -18 jaar, is vanavond door wethouder Sport Marianne Verhage gehuldigd namens de gemeente bij haar sportschool Rebelsport.

Nadiah behaalde dit kampioenschap op 8 april en was tijdens de strijd om het kampioenschap met 400 judoka's een van de favorieten. In haar categorie -57 kg won ze de gouden medaille.

Doorzettingsvermogen
Het was een zwaar bevochten zege, met spannende wedstrijden. De finale werd op karakter en doorzettingsvermogen gewonnen. Met een ippon werd het goud uiteindelijk binnen gehaald.

Nadiah heeft een druk jaar. De scholier van het Erfgooiers College doet dit jaar haar eindexamen HAVO en probeert ook in het buitenland veel te judoën. Doel is deelname aan de Olympische Spelen in de toekomst.