Afbeelding

Nel en Esther kijken vanaf het gele bankje

Cultureel

HUIZEN - "Zie jij nu wat anders dan ik? Dat vind ik het leuke van kijken", zegt Nel Hoogmoed tegen Esther Bayle op het gele bankje bij het beeld Thalassa van Martha Waijop op de Gooimeerdijk.

Het bankje hoort bij de tentoonstelling Buitenbeeld van het Huizer Museum en het HuizerNieuws volgt het bankje op de website. Deze week zitten Nel en Esther op het bankje. Ze zijn betrokken bij het wel en wee van het dorp en fietsen regelmatig langs het beeld.

Weemoedige
"Ik vind het weemoedige zo mooi er aan", zegt Esther. "Dat zie ik nog niet, dat weemoedige, voor mij is het een fiere vissersvrouw", vindt Nel. "Dat wachten snap ik nog wel, het is echt een beeld met een verhaal", gaat Nel verder.

"Dit is een uitgelezen plek er voor", meent Esther. "Waarschijnlijk is het ook voor deze plek gemaakt", antwoord Nel. "Het doet ook iets met deze plek, het versmelt hier met de omgeving", gaat Esther verder. Nel: "Het hoort hier gewoon."

#bankinbeeld
Zelf ook een mening over Thalassa? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.



Het beeld Thalassa van Martha Waijop.

Uit de krant