Afbeelding

Burgemeester op het gele bankje

Algemeen

HUIZEN - Het HuizerNieuws volgt op haar website het gele bankje dat bij de tentoonstelling 'Buitenbeeld' van het Huizer Museum hoort. Deze keer spreekt directeur Nienke de Wit met niemand minder dan burgemeester Fons Hertog op het gele bankje.

De burgemeester is vanuit zijn functie erg betrokken geweest bij de tot standkoming van Het Melkmeisje. De burgemeester: "De vraag was: kan dit wel in Huizen. Dit moet juist in Huizen. Huizen is ook op de toekomst gericht en niet alleen maar traditioneel."

Schrikbeeld
"Ik ben wel bang geweest dat vandalen het beeld zouden vernielen. Dat was mijn schrikbeeld. Wat we wel bereikt hebben met dit beeld: iedereen praat er over, nog steeds, mensen gaan er graag heen, gaan er graag naast zitten, het wordt aan en uit gekleed."

De burgemeester bezocht ook de tentoonstelling in het Huizer Museum. "Als je er goed op gaat letten, valt het je op hoeveel beelden er eigenlijk zijn. Ik werd toch wel weer verrast boven bij de tentoonstelling. Dan denk je toch 'oh, dat hoort er ook nog bij'."

Sleutelbeeld #bankinbeeld
Het bankje staat nu bij het Sleutelbeeld van Rob Logister in het Stadspark bij de Gemeenlandslaan. Zelf ook een mening over dit beeld? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.

 

Uit de krant