Afbeelding

Het gele bankje bij Stille Stemmen

Algemeen

HUIZEN - Het gele bankje staat nog steeds bij het Sleutelmannetje van Rob Logister in het Stadspark aan de Gemeenlandslaan. Hij maakte ook het beeld Stille Stemmen dat in de vijver staat baast de moskee aan het Gooierserf.

Voor de gelegenheid werd het bankje even meegenomen naar dit andere beeld van de kunstenaar. Stille Stemmen gaat over de stille stemmen die iedereen heeft en die niet gehoord worden. Of over de stemmen die juist jij alleen hoort.

Grafpalen
De schaduwfiguren op de boot zijn geïnspireerd op Hongaarse grafpalen. Palen die als ode aan een overledene staan in het grasland. Families bij elkaar. Zo ook op de boot in het water.

Nienke de Wit van het Huizer Museum sprak met een aantal mensen op het gele bankje over het beeld. Aan het woord zijn Grazia Schmidt, die aan het wandelen was met haar Bing, Ylene Dubbeldam en Kees Riemer.

Driemaster
"Een tweemaster, driemaster, zo zie ik hem", zegt een van de voorbijgangers. "Je zou het nu kunnen linken aan vluchtelingen die deze kant op komen en eigenlijk niet gehoord worden", zegt een ander.

"Het kan door iedereen anders geïnterpreteerd wordt. Dat is iets dat het Melkmeisje niet doet. Je kan er dus nu een hele andere betekenis aan geven. Dat is wel een verschil"

#bankinbeeld
Het gele bankje staat nog steeds bij het Sleutelbeeld van Rob Logister in het Stadspark bij de Gemeenlandslaan. Zelf ook een mening over dit beeld? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.

Uit de krant