Het Standbeeld van Piet van de Kar. Wat is het?
Het Standbeeld van Piet van de Kar. Wat is het?

Gele bankje verhuist naar Het Standbeeld

Cultureel

HUIZEN - Het gele bankje dat hoort bij de tentoonstelling Buitenbeeld van het Huizer Museum is weer verplaatst. Tot 15 augustus staat het bij Het Standbeeld van Piet van de Kar aan de aanloophaven.

Het beeld is gestoeld op het klassieke idee van een ruiterstandbeeld. Het laat alleen een been van het paard zien. De verbeelding van de toeschouwer kan er een geheel van maken.

Ruiter
Het paard is dan wel 3 meter hoog. Omdat je het verder niet ziet, kan je ook niet weten of er een ruiter op zit. De kunstenaar wilde de jeugd en de jonge energie er mee verbeelden.

"Het moment in een mensenleven dat je jonge bent, vrij van geest en vol van energie en in beweging bent in levenslust. Een veulen, een jong paard is kwetsbaar doch opgewekt en nieuwsgierig."

Op het bankje
Nienke de Wit van het Huizer Museum sprak met Marc Stephenson en Peter van Oosterum op het bankje over wat zij in het beeld zien.

"Die moet daar een bedoeling mee gehad hebben, maar waarom heeft hij zo verschrikkelijk veel moeite gedaan om die bedoeling te verbergen?"

#bankinbeeld
Zelf ook een mening over dit beeld? Ga ook op het bankje zitten en laat van je horen via Twitter #bankinbeeld of op de Facebookpagina van het Huizer Museum of als reactie op dit artikel.

Uit de krant