Afbeelding

Huizen en Blaricum moeten praten over meerijden Meent

Algemeen

HUIZEN - De Stuurgroep HOV, Hoogwaardig Openbaar Vervoer, heeft laten weten dat het de snelle bus in het Gooi niet anders wil bekijken dan soortgelijk vervoer in de regio en blijft daarom bij haar standpunt dat meerijden over 't Merk niet voldoet aan de norm.

In lijn met de afspraken die in de regio gemaakt zijn, is in de stuurgroep een oproep gedaan aan de gemeenten Huizen en Blaricum het zomerreces te benutten om constructief het gesprek aan te gaan met de stuurgroep-partners over meerijden via 't Meent.

Meerijden 't Merk
De stuurgroep kwam gisteren voor de laatste keer voor het zomerreces bij elkaar en hier werd het voorstel van de vijf betrokken wethouders uit de regio besproken om te kiezen voor meerijden over 't Merk.

Dit zou volgens hen HOV-waardig kunnen worden door de kruising Randweg Oost-Stichtseweg aan te passen en de rijtijden te bekijken over een groter traject. Hier wil de stuurgroep dus niets van weten.

Constructief overleg
In een eerder bericht lieten de vijf wethouders weten dat als meerijden over 't Merk geen optie zou zijn er een constructief overleg met alle betrokkenen over meerijden via de Meent zou moeten komen. Deze lijn volgt de stuurgroep wel.

Uit de krant