De rotonde is bijna af. Morgen wordt hij feestelijk geopend.
De rotonde is bijna af. Morgen wordt hij feestelijk geopend.
foto's

Rotonde Graaf Wichman vrijdag geopend

Algemeen

HUIZEN - De rotonde bij de Graaf Wichman en Gooilandweg is eind deze week weer open voor het verkeer. Wethouder Gerrit Pas zal deze morgen, vrijdag, om 11.00 uur feestelijk openen. Omwonenden zijn hiervoor uitgenodigd.

De gemeente startte de werkzaamheden op maandag 9 mei. Naast de kruising van de Bovenweg/E.Ludenstraat met de Graaf Wichman en de Gooilandweg werd ook de oversteek voor het gemeentehuis aangepakt.

Fietsers
De oversteek voor het gemeentehuis is zo aangepast dat fietsers niet belemmerd worden. De verkeerslichten zijn hier vernieuwd en opnieuw ingesteld, zodat fietsers en voetgangers voorrang krijgen.

Het opknappen van de kruisingen is het resultaat van een voorstel dat in de gemeenteraadsvergadering vorig jaar begin juli werd ingediend door ChristenUnie (CU) samen met CDA, D66, GroenLinks en SGP.

Wegbezuinigd
De werkzaamheden waren wegbezuinigd, maar geld werd gevonden in het restantbedrag van het project-Havenstraat, de rioolexploitatie en de budgetten voor groot onderhoud.

Dorpsbelangen Huizen vond dit maar niets. "Geld hoor je niet uit reservepotjes te halen." Uiteindelijk stemde een ruime meerderheid van de gemeenteraad in met het voorstel.

Onder de rotonde zit een bassin dat 800.000 liter water kan opvangen.

In mei werd gestart met de werkzaamheden.

Zo zag de oude situatie er uit.

Uit de krant