Het team van de jeugdbrandweer Huizen werd 7e tijdens het landskampioenschap.
Het team van de jeugdbrandweer Huizen werd 7e tijdens het landskampioenschap.
Foto's

Jeugdige Huizer pompbediener beste van Nederland

Politie

HUIZEN - Jeugdbrandweer Huizen heeft afgelopen zaterdag de 7e plaats op landelijke jeugdbrandweerwedstrijden behaald. Pompbediener Michael de Groot werd de beste van Nederland.

Tien ploegen, waaronder de jeugdbrandweer Huizen, streden in Waarden-Neerrijnen om de hoogste eer, namelijk het landkampioenschap. Deze ploegen hadden zich in eerdere wedstrijden voor de landelijke finale gekwalificeerd.

Paniek
De opdracht was om uit te rukken naar een brandmelding in een bedrijfshal. Bij aankomst werd de spelende ploeg geconfronteerd met een in paniek zijnde bedrijfshulpverlener. Hij wist te vertellen dat er brand was uitgebroken in het magazijn en dat een collega van hem vermist werd.

De bedrijfshulpverlener was in paniek en wilde de spelende ploeg helpen door alvast slangen uit te gooien. Het was de eerste taak om de bedrijfshulpverlener te kalmeren en hem goed uitvragen over de locatie van de brand en het slachtoffer.

Vuurhaard
Na een eerste verkenning bleek dat het slachtoffer zich achter de vuurhaard bevond. Er moest eerst een straal ingezet worden zodat het slachtoffer onder dekking gered kon worden.

Het vuur bleek afkomstig te zijn vanuit een naastgelegen hal. Daar bleek een elektrische vorkheftruck die stond op te laden in brand te zijn geraakt. De andere hal kon bereikt worden door buitenom een andere toegangsweg te vinden.

Pompbediener
De Huizer jeugdbrandweer, bestaande uit bevelvoerder Romy Brugman, aanvalsploeg Tim Schraverus en Julian Spilt, waterploeg Steven Tilburgs en Stefan Schram en pompbediener Michael de Groot wist beslag te leggen op een eervolle zevende plaats. De Groot werd bovendien eerste als pompbediener.

De jeugdbrandweer van Oud Beijerland werd landskampioen met slechts 50 punten voorsprong op de ploeg uit Huizen. Tijdens de prijsuitkering door de burgemeester van Waardenburg-Neerrijnen bleek dat de ploegen die gespeeld hadden niet veel voor elkaar onder deden.

Een elektrische vorkheftruck bleek in brand te zijn gevlogen.

Het slachtoffer werd uiteindelijk gered.

Pompbediener Michael de Groot werd beste van Nederland.

Uit de krant