De winnaars van de gedichtenwedstrijd 'Dichter bij Vrijheid'.
De winnaars van de gedichtenwedstrijd 'Dichter bij Vrijheid'. Foto: Amnesty Huizen

Gedichten 'Dichter bij Vrijheid' op gemeentehuis

Mensen

HUIZEN - De prijswinnende gedichten van de gedichtenwedstrijd 'Dichter bij Vrijheid' van Amnesty International zijn tot begin januari in het gemeentehuis te zien en te lezen.

De gedichten zijn gemaakt door leerlingen van groep 7/8 van de basisscholen. Op woensdag 14 december vond in het gemeentehuis de feestelijke prijsuitreiking van de gedichtenwedstrijd plaats.

Kinderrechten
Het was de 16e keer dat deze gedichtenwedstrijd rond het thema Kinderrechten werd georganiseerd, die elke keer weer ontroerende en originele gedichten oplevert.

Burgemeester Hertog heeft een prijs kunnen geven aan 43 gelukkige kinderen. Deze zijn gekozen uit de paar honderd gedichten van 7 deelnemende scholen met wel 13 groepen. Uit de gedichten wordt er een gekozen die tijdens de 4 mei herdenking in 2017 wordt voorgelezen.

Schrijfmarathon
De gedichtenwedstrijd wordt gehouden in verband met de Dag van de Mensenrechten op 10 december. Leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat en het Erfgooierscollege hebben op die dag in de raadzaal meegedaan aan de schrijfmarathon.

Tijdens de kerstviering wordt op het Erfgooierscollege ook nog meegedaan aan de jaarlijkse groetenactie aan onschuldige gevangenen. "Hiermee wordt hun hoop en sterkte gewenst, vaak verbeteren de leefomstandigheden door grote internationale aandacht of komen ze zelfs eerder vrij", aldus Amnesty.

Uit de krant