Foto: Bob Awick
Foto: Bob Awick

SV Huizen haalt Erik Assink binnen als nieuwe trainer

Sport

HUIZEN - De zoektocht naar een nieuwe trainer heeft niet lang geduurd. SV Huizen heeft in Erik Assink de vervanger van Henk van de Pol gevonden, die de groen-gelen aan het einde van het seizoen gaat verlaten.

De 59-jarige Assink heeft een contract getekend voor één seizoen (2017-2018). De Almeerder heeft een lange staat van dienst als trainer op het hoogste amateurniveau. In het verleden was hij al de oefenmeester van onder meer FC Hilversum, IJsselmeervogels, Spakenburg en GVVV. Momenteel is hij werkzaam bij SVZW uit Wierden.

Gepokt en gemazeld
"Met Assink haalt Huizen een hoofdtrainer binnen die gepokt en gemazeld is in het Nederlandse amateurvoetbal. Vele kampioenschappen en prijzen vielen hem ten deel", meldt sv Huizen op haar website.

Behoud
Van de Pol maakte bij het begin van de winterstop bekend dat hij na dit seizoen stopt als hoofdtrainer van Huizen. Hij kan het niet langer combineren met zijn werk. Voordat hij vertrekt, hoopt Van de Pol de ploeg te kunnen behouden voor de derde divisie.

Dat gaat nog een hele klus worden, aangezien Huizen na 18 gespeelde wedstrijden de rode lantaarndrager is met 15 punten.

Nieuwsjaarborrel
Zaterdag 14 januari hervat Huizen de competitie. Rijnsburgse Boys komt dan naar De Wolfskamer toe. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Uit de krant