Ruim de helft geeft aan dat zij wel eens een onveilige verkeerssituatie hebben ervaren.
Ruim de helft geeft aan dat zij wel eens een onveilige verkeerssituatie hebben ervaren. Foto: Bob Awick

Steekproef: Inwoners veilig in eigen buurt

Algemeen

HUIZEN - Ruim negentig procent van de Huizer inwoners voelt zich thuis in de buurt. Ruim driekwart geeft aan zich veilig te voelen in zijn eigen buurt en geen overlast te ervaren van buurtbewoners. Dat blijkt uit een steekproef onder ruim 550 inwoners in opdracht van de gemeente.

Met deze burgerpeiling kan de gemeente beter in kaart krijgen hoe inwoners het woon- en leefklimaat en de lokale dienstverlening beoordelen. In het totaal zijn er 2.200 mensen benaderd, daarvan hebben 557 de vragenlijst ingevuld. De onderwerpen zijn voornamelijk gericht op de woon- en leefomgeving en de dienstverlening.

Buurt
Ondervraagden zijn vooral positief over hun buurt. Ruim driekwart zou niet snel verhuizen en geeft aan dat de buurt prettig met elkaar omgaat. Het algemene gevoel in de wijk wordt dan ook gewaardeerd met rapportcijfer 8. Een goede beoordeling.

Met betrekking op de verkeersveiligheid is het wel wat zorgelijker. Ruim de helft geeft aan dat zij wel een een onveilige verkeerssituatie hebben ervaren. Ruim 10 procent zegt dat dit vaak voorkomt.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant