De raad sprak zich uit over het besluit van de provincie om in te zetten op maximaal drie gemeenten in de regio.
De raad sprak zich uit over het besluit van de provincie om in te zetten op maximaal drie gemeenten in de regio. Foto: Bob Awick

Huizen staat op een kruispunt: fuseren of zelfstandig blijven

Politiek

HUIZEN - Het informeren van de inwoners over de gang van zaken rondom het proces staat boven aan de agenda van de partijen. "Wat betekent dit voor onze inwoners", aldus de SGP.

De gekozen koers van de provincie - het aantal gemeenten in de Gooi en Vechtstreek terugdringen tot maximaal drie - is een bestuurlijke uitdaging. Het komende halfjaar zullen de politieke handen dan ook gevuld zijn met werk.

Inwoners
Belangrijk vindt de politiek dat ook de inwoners van dit proces op de hoogte gehouden worden en dat ook zij de mogelijke gevolgen en de impact van dit beleid snappen.

"Weinig bewoners zijn zich bewust op wat voor kruispunt we zijn geplaatst", stelde de VVD. En dat kruispunt lichtte ze later ook toe. "Moeten we linksaf richting Gooise Meren, of juist rechtsaf richting Blaricum en Laren. Gaat de koers juist rechtdoor richting Hilversum of keren we om en blijven we op onszelf", stelt de partij.

Keuze
Een duidelijke metafoor van de partij over de ingewikkelde keuze waar de gemeente Huizen nu voor komt te staan. De partij verwacht dan ook van de burgemeester een heldere visie en een daadkrachtig optreden. "Wel staan we open voor gesprekken met andere gemeenten", aldus de VVD.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant