Leerlingen mochten stemmen in echte stemhokjes.
Leerlingen mochten stemmen in echte stemhokjes. Foto's: De Parel
foto's

S&M wint met 1 stem verkiezingen De Parel

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen vanaf groep drie mochten vandaag allemaal hun stem uitbrengen bij de schoolverkiezingen. Deze werd in het kader van het verkiezingsproject van de school gehouden. Er was een opkomst van 100 procent en uiteindelijk heeft S&M (Sport en Milieu) met 1 stem verschil gewonnen.

Om 9.00 uur ging het stembureau open en al vrij snel stond er een lange rij. De leerlingen hadden net als bij echte verkiezingen een stempas gekregen en moesten die op het stembureau inleveren voor een stembiljet.

Stembiljet
Het stembureau werd bevolkt door twee oud-juffen; juf Henriëtte en juf Ina. Juf Ina heeft al veel ervaring, want zij zit al jaren op het echte stembureau. Gewapend met een stembiljet gingen de leerlingen stemmen in een echt stemhokje, uiteraard met een rood potlood.

Daarna moest het stembiljet weer opgevouwen worden en in de stembus stoppen. Om 11.00 uur sloot het stembureau waarna de stemmen werden geteld. Het was een spannende nek-aan-nek race tussen Z.V.E (Zorg voor elkaar) en S&M.

Ideeën
Uiteindelijk bleek S&M met 1 stem verschil te hebben gewonnen. De komende tijd zal er gekeken worden welke van de ideeën van S&M in het echt gerealiseerd kunnen gaan worden. 

Een lange rij voor het stembureau.

De stemmen worden geteld.

Uit de krant