Medewerkers van BN International in actie voor inkomenszekerheid.
Medewerkers van BN International in actie voor inkomenszekerheid. Foto: Bob Awick

Medewerkers BN International in actie

Bedrijven

HUIZEN - Medewerkers van BN International hebben zojuist een poortactie gehouden om collega's te informeren over de komende CAO-onderhandelingen dinsdag. Ze strijden voor hun inkomenszekerheid.

BN International is sinds enkele jaren in handen van VEP, een private equity bedrijf. "VEP wil BN International zo snel mogelijk winstgevend maken en dan met veel winst verkopen. De directie knijpt nu braaf de werknemers uit, ten koste van fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden", stelt Nicole Boonstra, bestuurder FNV Procesindustrie.

Inkomenszekerheid
"De werknemers begrijpen precies wat voor spelletje er gespeeld wordt en ze laten zich daar niet voor gebruiken. Zij vragen terecht om inkomenszekerheid en een fatsoenlijke loonsverhoging."

"De werkgever  wil namelijk verslechteringen voor het personeel doorvoeren: de komende jaren geen loonsverhoging, minder vakantie- en seniorendagen en minder uitkering bij langdurige ziekte. En dit terwijl de werkdruk veel te hoog is en mensen hierdoor uitvallen."

Loonsverhoging
"Werknemers, die al jaren geen loonsverhoging meer hebben gekregen, willen de huidige regelingen behouden en daarbij een loonsverhoging van minimaal twee procent."

"De directie snijdt in eigen vlees, met als excuus dat er te weinig winst wordt gemaakt. Alles moet goedkoop, snel en met zo weinig mogelijk mensen. Die race naar beneden moeten we stoppen", aldus Boonstra.

Opgesplitst
BN International is dit jaar opgesplitst in twee bv's. De een maakt luxe behang, de andere maakt covers, zoals paspoortomslagen.

Boonstra: "Als het bedrijf in delen wordt verkocht, zoals de bedoeling is, dan is het nog maar de vraag of het in Huizen blijft bestaan. Bij BN International werken in totaal ongeveer 240 mensen."

Onderhandelingsronde
Van de werknemers is meer dan de helft aangesloten bij vakbonden. Deze zitten dinsdag 6 december om tafel voor een onderhandelingsronde met de werkgever.

Uit de krant