Vrijdag werd er al actie gevoerd. In januari wordt er verder gekeken wat er mogelijk is.
Vrijdag werd er al actie gevoerd. In januari wordt er verder gekeken wat er mogelijk is. Foto: Bob Awick

CAO-onderhandelingen BNI zitten vast

Bedrijven

HUIZEN - De cao-onderhandelingen tussen BN International en de vakbonden zitten vast. "Voor het derde jaar op rij wil de werkgever verslechterde arbeidsvoorwaarden invoeren. Dat willen de werknemers niet", aldus Nicole Boonstra, bestuurder FNV Procesindustrie.

"De werkgever stelt zaken voor als het verminderen van extra vakantieuren voor oudere werknemers en minder ziektegeld. Daarnaast krijgen de medewerkers ook weer geen fatsoenlijke loonsverhoging."

Loonsverhoging
"De werknemers begrijpen precies wat voor spelletje er gespeeld wordt en ze laten zich daar niet voor gebruiken. Zij vragen terecht om inkomenszekerheid en een fatsoenlijke loonsverhoging."

"De werkgever wil namelijk verslechteringen voor het personeel doorvoeren en dit terwijl de werkdruk veel te hoog is en mensen hierdoor uitvallen."

Actie
Afgelopen vrijdag voerden werknemers al een actie bij de poort om collega's te wijzen op de onderhandelingen die vanmiddag plaatsvonden.

Boonstra: "We zitten nu vlak voor de feestdagen en die willen we hier niet mee beladen. In januari spreken we verder met de achterban wat ons nu te doen staat."

Uit de krant