Na de Bestevaer, is nu de omgeving Naarderstraat aan de beurt.
Na de Bestevaer, is nu de omgeving Naarderstraat aan de beurt. Foto: Bob Awick

Informatieavond herinrichting Naarderstraat

Buurt / wijk

HUIZEN - De gemeente organiseert woensdagavond een informatieavond over de plannen voor de herinrichting van de omgeving Naarderstraat. De avond start om 20.00 uur in 't Visnet aan De Ruyterstraat.

Op de avond zullen wethouder Gerrit Pas en medewerkers van de gemeente in gesprek gaan met inwoners over het onderhoud van het parkeerterrein, het Prins Bernhardplein en de oversteek.

Werkzaamheden
In december zijn omwonenden per brief geïnformeerd over de geplande werkzaamheden in dit gebied. Zo zal wortelopdruk op het parkeerterrein tussen het Prins Bernhardplein en de Trompstraat worden verwijderd.

Riolering 
Daarnaast zal de riolering worden vernieuwd, waardoor de weg op meerdere plekken zal worden opgebroken. Onder meer het parkeerterrein en het Prins Bernhardplein zullen hiervoor worden aangepakt. Ook zal de oversteek voor fietsers en voetgangers van de Naarderstraat bij de De Ruyterstraat worden verbeterd.

Kansen
Naast het informeren van de omwonenden over de impact van de werkzaamheden, wil het gemeentebestuur ook graag in gesprek met omwonenden. Door de geplande werkzaamheden, ontstaan namelijk ook kansen. De wethouder hoort graag van omwonenden wat de kansen voor het gebied zijn. Het doel is uiteindelijk om te komen tot een aantal uitgangspunten voor het ontwerp hiervan.

Uit de krant