Scrabbelen in de Holleblok is niet alleen een leuk tijdverdrijf, het brengt je ook in contact met andere mensen.
Scrabbelen in de Holleblok is niet alleen een leuk tijdverdrijf, het brengt je ook in contact met andere mensen. Foto Bob Awick

Scrabbelen in het Holleblok tegen sociaal isolement

Buurt / wijk

HUIZEN - 'Quant', 'dyne' en 'xyleen'. Voor een gemiddelde scrabblespeler gaat de vlag uit bij het zien van de woordwaarde van deze woorden. In Huizen komt sinds anderhalf jaar een groep scrabbelaars samen op de dinsdagmiddag in wijkcentrum Holleblok.

Op het scrabblebord ligt het woord 'rapte'. Even wordt er nagedacht, waarna de volgende speler een 'T' ervoor legt en er "trapte' van maakt. De combinatie wordt even met rust gelaten tot de juiste letters zijn verzameld. Op het boordspel worden vier letters toegevoegd, waarna een nieuw woord ontstaat: 'doortrapte'.

Passie
Het spelverloop wordt passievol omschreven door Walter Jonkers. Gedurende zijn leven speelt Walter in meerdere verbanden het spelletje. Buiten fanatiek een spelletje spelen, is de club vooral in het leven geroepen voor de sociale contacten. "Een aantal spelers doen zeker mee omdat ze niet heel veel sociale contacten hebben. Bij de club leren ze dan mensen kennen", vertelt Walter.

Lees het hele artikel in de digitale editie

Uit de krant