Zorgvuldig werd er gelezen en vervolgens een groene of rode sticker geplakt.
Zorgvuldig werd er gelezen en vervolgens een groene of rode sticker geplakt.

Zoektocht naar DNA van Huizen gaat verder

Cultureel

HUIZEN - De werkgroep van inwoners die op zoek is naar het DNA van Huizen onder leiding van Hans van den Brink heeft gisteren zijn tweede avond gehouden bij Opmaat Vergaderen aan de Huizermaatweg.

Eerst werd even kort teruggeblikt naar de vorige avond. Hier was gekeken naar grondgebied, bedrijvigheid, samenleving, cultuur en bestuur. Dit zijn namelijk de vijf pijlers van het DNA.

Sticker
Alle belangrijke zaken die hier mee te maken hadden, waren op grote vellen opgeschreven en op de ramen geplakt. De aanwezigen konden daar een groene en een rode sticker plakken.

Uiteindelijk werden de Krachtcentrale en de kleinschaligheid als twee positieve dingen gezien voor het dorp. De grootste behoefte aan verbetering werden gezien in de komst van een Cultuurhuis en de levendigheid in het dorp.

Gediscussieerd
Over deze onderwerpen werd vervolgens in vier groepen verder gediscussieerd. Hierbij werd gekeken naar wat er opvalt en wat er veranderd of verbeterd moet worden. Ook werd gekeken wat je zou kunnen doen om dit te bereiken en wat Huizen kenmerkt.

Aan het einde van de avond concludeerde Van den Brink dan het DNA nog niet af was. Langzaam aan ontstaat er tussen zijn oogleden wel een beeld van een dorp met een stevig fundament op grondgebied, bedrijvig en zuinig.

Centrum
Door de enorme groei van de bevolking is een centrum dat bindt wel nodig en dat is nu minder aanwezig. De cultuur is er sterk en het bestuur is altijd constant geweest en kent nu een verandering.

Van den Brink, die dit proces belangeloos leidt, gaat nu weer aan de slag om het DNA met de nieuwe informatie aan te vullen. In januari wordt weer een avond gehouden om hier verder mee aan de slag te gaan.

Jongeren
Ook zullen jongeren bij het project betrokken worden. Tijdens de avond werd geconstateerd dat zij de toekomst zijn, maar wel op de avond ontbraken. Een aanwezige docent van Scholengemeenschap Huizermaat bood daarbij zijn hulp aan.

Wie interesse heeft in het project kan zich aansluiten bij de Facebookgroep. Hier kunnen ook zaken gepost worden die volgens inwoners bij het DNA horen.

Uit de krant