Dirigent Bert Moll
Dirigent Bert Moll

Na 40 jaar stopt dirigent Bert Moll

Cultureel

HUIZEN - Na 40 jaar dirigent te zijn geweest van de Christelijke koorvereniging Deo Juvante neemt Bert Moll eind 2017 afscheid. Het koor, dat onder zijn bezielende leiding groot werd en in de korenwereld landelijk bekend, viert het komend jaar het 40-jarig jubileum van zijn dirigent met enkele bijzondere en feestelijke activiteiten.

Bert Moll begon op 21-jarige leeftijd zijn loopbaan als dirigent bij Deo Juvante. In de loop van veertig jaar kwamen diverse andere koren onder zijn leiding. Als geboren Huizer bleef Bert Moll het koor Deo Juvante altijd trouw. Op de wekelijkse repetities in 't Visnet werd hard en op deskundige wijze een veelzijdig repertoire ingestudeerd. Concerten, reizen en medewerking aan televisieprogramma's volgden. 

2017
"Hij heeft desondanks bij het bestuur van de vereniging te kennen gegeven, dat hij het - gezien zijn leeftijd - rustiger aan wil gaan doen. Het bestuur en de leden respecteren deze stap; weliswaar met pijn in het hart. Koor en dirigent gaan van 2017 nog een actief jaar maken, zodat iedereen, maar vooral de jubilaris, straks terug kan kijken op de behaalde successen", aldus de vereniging. 

Het bestuur is inmiddels begonnen met de sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent. www.deojuvante.nl

Uit de krant