Afbeelding

Kunstroute Trappenberg stopt na 30 jaar

Cultureel

HUIZEN - Aan alles komt een einde en zo ook aan de Kunstroute Trappenberg. Bijna dertig jaar lang zijn er kunstexposities geweest in de locatie in Huizen. In maart vindt de laatste tentoonstelling plaats.

De Monnikenberg in Hilversum wordt dit jaar al het nieuwe onderkomen van het revalidatiecentrum. Ook de overige activiteiten op de locatie Trappenberg worden door Merem op termijn naar Hilversum overgebracht.

Voorzitter
"Door deze ontwikkelingen is er in het huidige gebouw binnenkort geen geschikte ruimte meer voor het houden van exposities van beeldende kunst", meldt de kunstcommissie. "Daarmee komt helaas een einde aan bijna drie decennia tentoonstellingen door beeldende kunstenaars in de Kunstroute Louette Fontein, vernoemd naar de toenmalige voorzitter van het bestuur van het revalidatiecentrum."

Gevarieerde collectie
Sinds 1988 heeft de Kunstcommissie Trappenberg 170 verkoopexposities gehouden van meer dan 250 beeldende kunstenaars. In de loop der jaren heeft de commissie uit de ontvangen verkooprecettes regelmatig zelf aankopen gedaan en deze aan het revalidatiecentrum geschonken. Zo is een gevarieerde collectie ontstaan van circa 130 eigentijdse kunstwerken, die permanent zijn uitgestald in de gebouwen van de Trappenberg.

Zekerheid
"Mogelijk zullen voor het publiek toegankelijke kunst exposities in de toekomst worden hervat, als Merem op een nieuwe locatie weer beschikt over een geschikte ruimte daarvoor. Voorlopig bestaat daarover geen zekerheid", meldt de commisise verder nog.

Inmiddels is wel een knoop doorgehakt. De Kunstcommissie heeft in overleg met de Raad van Bestuur van Merem besloten zichzelf op te heffen.

Uit de krant