Deo Juvante verzorgt in de Passieweek weer een Passie-Paasconcert.
Deo Juvante verzorgt in de Passieweek weer een Passie-Paasconcert. Foto: Deo Juvante

Tweede en laatste Passieweek?

Cultureel

HUIZEN - De Passieweek Huizen vindt dit jaar van 5 tot en met 16 april plaats. In deze week zijn diverse evenementen die in de week voor Pasen plaatsvinden gebundeld. Het ziet er wel naar uit dat het ook meteen de laatste is, als het aan coördinator Hans Borremans ligt.

De Passieweek vond vorig jaar voor het eerst plaats. Het initiatief kwam voort uit overleg dat de Stichting Matthäus-Passion Huizen had met de Christelijke Koorvereniging Deo Juvante over de data waarop hun muziekuitvoeringen zouden kunnen plaatsvinden om te voorkomen dat deze op dezelfde datum zouden zijn.

Subsidie
Bij de afstemming van de data bleek dat er in de dagen voor Pasen tal van activiteiten zijn die te maken hebben met de paastijd. De wens werd uitgesproken om elkaar voor wat betreft publiciteit en promotie te versterken door gezamenlijk naar buiten te treden. Iets dat de gemeente ook nog beloonde met een subsidie.

De financiën lijken de week nu parten te gaan spelen. "Vergeleken met vorig jaar, was de belangstelling van de deelnemers een stuk minder. Het is nog gelukt dit jaar de financiën rond te krijgen, maar voor de toekomst is dat zeer onzeker", meldt Borremans.

Pareltjes
"Ik vind het jammer tot dit besluit te moeten komen. Huizen heeft rond de Paastijd pareltjes op muzikaal, cultureel en religieus gebied. De doelstelling van de Passieweek was deze pareltjes voor het voetlicht te brengen. Jammer maar het is niet anders."

Dit jaar zijn in ieder geval al deze pareltjes nog wel terug te vinden op de website passieweekhuizen.nl, waar ze weer netjes zijn gerangschikt in de categorieën muzikaal, cultureel en religieus.

Uit de krant