Voorzitter Ad Welten kijkt toe hoe de Bramzijgers aan het werk zijn bij de Botterwerf in het Nautisch Kwartier.
Voorzitter Ad Welten kijkt toe hoe de Bramzijgers aan het werk zijn bij de Botterwerf in het Nautisch Kwartier. Foto : Bob Awick

Erfgoed Huizer botters doorgeven aan jongeren via jeugdafdeling

Cultureel

HUIZEN - Zes jongens en één meisje zijn sinds november lid van de nieuwe jeugdafdeling Bramzijgers van de Stichting Huizer Botters. De jongeren worden de kneepjes van het vak geleerd en hebben de beschikking over een eigen schuit. De stichting hoopt hiermee het cultureel erfgoed door te kunnen geven aan de jongeren. 

Sinds november loopt er een nieuwe generatie rond op de werf. Dan zijn jonge leden, Bramzijgers, druk met het onderhoud van hun eigen schuit: de HZ 274.

Jeugdafdeling
De Huizer Bramzijgers zijn tussen de 12 en 18 jaar oud. De meeste leden zijn afkomstig uit Huizen. Momenteel wordt de nieuwe jeugdafdeling nog geleid door 'grijsaard' Ad Welten. De bedoeling is echter dat de jongeren straks volledig verantwoordelijk zijn voor hun eigen afdeling. "Wij hebben al een secretaris en een penningmeester. Als er ook een voorzitter is, zal het bestuur op de achtergrond mee blijven kijken", vertelt Ad Welten.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant