Afbeelding
Foto Bastiaan Miché

Nautisch Kwartier start- en eindpunt Ride4KiKa

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Het Nautisch Kwartier in Huizen is 21 mei het start- en het eindpunt van de Ride4KiKa, een succesvolle motorrit waarmee geld wordt opgehaald voor KiKa.

Initiatiefnemer Robbert Kuypers van Kuypers Events roept motorrijders op ook dit jaar mee te rijden. "Kinderkanker is een verschrikkelijke ziekte die we zo snel mogelijk de wereld uit moeten helpen. Daar is veel onderzoek voor nodig en dat kost geld. Met deze toertocht willen wij ons steentje bijdragen."

De schitterende route is zo'n 160 kilometer lang en voert langs verschillende plaatsen in Nederland. Onderweg is een pauze ingepland. Ook de minder ervaren motorrijder is welkom, zegt Kuypers: "Ook de motorrijders die niet gewend zijn in formatie te rijden kunnen toch meedoen aan de toertocht."

De kosten voor deelname bedragen € 10,- (excl. servicekosten) per deelnemer. Het te verwachten aantal deelnemers is nu nog moeilijk in te schatten, maar het zijn er minstens 400. De kaartverkoop verloopt via www.ride4kika.com. Ook op de dag zelf zijn nog tickets ter plaatse te koop. Het vertrek van de motoren is rond 11.00 uur.

Dagprogramma
Terwijl de motorrijders hun tocht rijden, is er voor de achterblijvers een dagprogramma in het Nautisch Kwartier met entertainment, verschillende soorten eettentjes en ook aanbiedingen van ondernemers, workshops en demo's. Live-artiesten en dj's zorgen voor de juiste sfeer. Een ambassadeur van KiKa neemt aan het eind van de dag de cheque in ontvangst. Entree: 2 euro (kinderen gratis).


Foto Bastiaan Miché

Uit de krant