Afbeelding
Foto: Bob Awick

Recordopbrengst Huizer Vis Festijn 2017

Cultureel

HUIZEN - Het derde Huizer Vis Festijn afgelopen weekend heeft een record-opbrengst opgeleverd van 25.000 euro. De Huizer haven was ouderwets bezet met traditionele botters, die vrijdagmiddag deelnamen aan een botterrace.

De winnaar van deze race was de HZ 108, die gesponsord werd door Bank Ten Cate. Schipper Ruud Schaap ging als eerste over de finishlijn en kreeg van burgemeester Fons Hertog een prachtig bokaal en uiteraard eeuwige roem.

Het Huizer Vis Festijn 2017 werd georganiseerd door Rotary Club Huizen en was in omvang groter dan de twee voorgaande evenementen. "We hebben ingezet op maximale deelname van zo veel mogelijk botters en we zijn ontzettend trots op wat er afgelopen weekend is neergezet", aldus Matthijs de Heus, die namens de club verantwoordelijk is voor de organisatie van het nautische evenement met varend erfgoed.

Een groot deel van de opbrengst van het nautische evenementen komt ten goede aan vijf goede doelen uit de regio, die het geld goed kunnen gebruiken: Stichting De Droomboom, Stichting Muziekids, Voedselbank Gooi & Omstreken, het Parkinson Café Laren en Stichting Huizer Botters.

Uit de krant