Afbeelding

Nieuwe tentoonstelling voor jonge talenten

Cultureel

HUIZEN - De Atelierroute is vergevorderd met plannen voor een tentoonstelling waar scholieren van tussen de 12 en 18 jaar werk kunnen laten zien. Het initiatief is bedacht als afsluiting van het twintigjarig bestaan van de route, dat wordt gevierd in het tweede weekend van oktober.

Het Erfgooiers College en de Huizermaat zijn enthousiast over het initiatief dat 'Jong Talent' heet en hebben medewerking beloofd. Het thema voor dit jubileum is het ontembare verlangen om te delen.

Jong Talent
"Wij willen met ons motto ook nadrukkelijk jongeren proberen te bereiken. Hopelijk levert de tentoonstelling 'Jong Talent' ook kunstenaars voor de komende twintig jaar op", vertelt Michiel Linders. Hij is voorzitter van de Atelierroute en organiseert de tentoonstelling.

Elke scholier op de middelbare school krijgt vakken als handenarbeid en tekenen. Vaak worden de werken alleen aan door de ouders gezien en wordt het werk opgehangen in het eigen huis.

Middelbare scholen
De Atelierroute gelooft dat er een groter publiek voor is. "Wij gaan uit alle klassen van de twee middelbare scholen in Huizen werken selecteren. Per school zullen dat rond de veertig werken zijn. Deze worden dan tentoongesteld en zijn door het publiek te bezichtigen", zegt Linders.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant