Op diverse plekken zingen shantykoren.
Op diverse plekken zingen shantykoren.

Havenfestival Huizen en Oldtimer Festival Huizen

Cultureel

HUIZEN - Het derde Havenfestival Huizen vindt vandaag, zaterdag 17 september, vanaf 10.00 uur plaats in en rondom de haven. Onderdeel is het Oldtimer Festival Huizen dat plaatsvindt in het Nautisch Kwartier en al om 8.30 uur begint.

Voor dit jaar is het streven van de organisatie van het Havenfestival om nog meer accent te leggen op de maritieme roots van het oude Gooise vissersdorp Huizen. Zo is men erin geslaagd om de Vloot en Roadshow van de Koninklijke Marine voor Huizen te boeken en komen er aantal zeer bijzondere vaartuigen.

Marine
Dit is de eerste keer dat de Koninklijke Marine Huizen bezoekt en de belangstellenden kennis laat maken met zowel het werk van het Korps Mariniers als dat van haar varende vloot. Een van de publiekstrekkers wordt gevormd door de 10 meter hoge klimtoren.

Koopjesjagers kunnen hun hart ophalen bij een van de vier markten die het Havenfestival kent: De Oude Bottermarkt, De Kunstmarkt, De Vismarkt en Gewoon Leuk.

Oldtimer Festival
Naast dit uitgebreide maritiem georiënteerde programma vindt er tegelijkertijd het Oldtimer Festival Huizen plaats, waar ruim 350 historische automobielen, vrachtauto's, tractoren en andere voertuigen te bewonderen zijn. De zevende editie van het Oldtimer Festival Huizen is ook dit jaar verzekerd van een enorme belangstelling.

Lees het uitgebreide verhaal in de digitale editie

Honderden auto's nemen weer deel aan het Oldtimer Festival Huizen.

Uit de krant