Operaster Amira treedt op 9 december op in Huizen en kwam vorige week al even langs.
Operaster Amira treedt op 9 december op in Huizen en kwam vorige week al even langs.

Operaster Amira: 'Ik ben gewoon een meisje van 12'

Cultureel

HUIZEN – Operasterretje Amira Willighagen (12) treedt op tijdens een groot concert met Prinses Irene dat wordt gehouden op 9 december in de Nieuwe Kerk.

Stichting Kunst & Cultuur nodigde haar vorig weekend uit om alvast vooruit te blikken op dit concert. "Mij maakt het niet uit waar ik optreed, ik doe overal even goed mijn best."

Miljoen
"Zes miljoen keer" is de ludieke reactie van Amira, gevraagd naar het aantal interviews dat ze al heeft gedaan. "En er zijn al ongeveer twee miljoen foto's gemaakt", vertelt de operazangeres als ze terug komt in de kamer van het penthouse. Op de bovenste etage van het luxe Hampshire Hotel is een speciale ruimte geserveerd voor haar en de pers.

Het meisje dat op negenjarige leeftijd wereldwijde bekendheid kreeg door het winnen van het televisieprogramma Holland's Got Talent is inmiddels gewend aan de aandacht. Het operasterretje ziet dan ook veel van de wereld.

Meisje
Ze heeft opgetreden in Amerika, Afrika, Zuid-Amerika en in Nederland gezongen met André Rieu op het Vrijthof in Maastricht. Ze is zich zeer bewust van haar status, maar benadrukt dat ze een gewoon meisje van twaalf is.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant