De feestelijke opening van de tentoonstelling op 31 augustus.
De feestelijke opening van de tentoonstelling op 31 augustus.
video

Tentoonstelling AtelierRoute langer te zien

Cultureel

HUIZEN - De jubileumtentoonstelling van de AtelierRoute 'Het ontembare verlangen om te delen' blijft langer te zien in het Huizer Museum. Besloten is om deze kleurrijke expositie te verlengen tot en met 19 november.

De voor november aangekondigde Verkooptentoonstelling van de Kunstschatten van Tijmen Moll wordt verschoven naar een latere datum. Op korte termijn en samen met alle belanghebbenden deze Tijmen Moll-expositie realiseren, blijkt in het Huizer Museum nu niet haalbaar.

Enthousiast
"Wij waren en zijn nog steeds erg enthousiast over de vondst van deze belangrijke Huizer Kunstenaar en hopen dan ook, wellicht volgend jaar, ruimte te kunnen creëren om Tijmen Moll's werken op  passende wijze een podium te kunnen geven", meldt museumdirecteur Nienke de Wit.

"Onze AtelierRoute tentoonstelling trekt veel bekijks en ook de activiteiten eromheen bieden nog tal van mogelijkheden en uitdagingen om jong en oud op een dynamische wijze in ons cultuurhuis bij  de Huizer kunst te betrekken."

Taxatiedag
"Daarom zijn we blij dit programma nog enkele weken te kunnen voortzetten, onder meer met rondleidingen, kunstenaars aan het werk en animatieworkshops. Gekeken wordt wel of er in het museum nog dit jaar een Kunst Taxatiedag en eventueel een Restauratie-kijkdag tot de mogelijkheden behoren", aldus De Wit.

De tentoonstelling is inmiddels verlengd tot en met 19 november.

Uit de krant