Dit jaar geen oltdimers in het Nautisch Kwartier.
Dit jaar geen oltdimers in het Nautisch Kwartier. Foto: Bob Awick

Geen Oldtimer Festival dit jaar

Cultureel

HUIZEN - De kogel is nu definitief door de kerk: het Oldtimer Festival gaat dit jaar niet door. De bijna 30% subsidiekorting is niet op te vangen met sponsors.

Nu ook een voorstel van VVD, Leefbaar Huizen en de PvdA om eenmalig 5.500 euro extra subsidie beschikbaar te stellen het niet heeft gehaald, is het over.

Onvoldoende waardering
"De gemeente heeft onvoldoende waardering voor ons evenement", aldus Cees Alders, voorzitter van de organiserende stichting.

Het rommelt al lange tijd rond de subsidie voor het Oldtimer Festival Huizen. Vorig jaar juni werd met de begroting al duidelijk dat het subsidiebedrag van 8.400 euro naar 6.000 euro werd verlaagd.

Wethouder
Reden voor de organisatie om in september een gesprek aan te gaan met verantwoordelijk wethouder Marlous Verbeek. "Zij vroeg om nog eens naar de kostenkant te kijken en meer sponsors aan te trekken. Dat laatste lukt ons echter niet."

"We hebben diverse partijen benaderd. We halen al sponsorgeld op bij zes dealers en veel bedrijven in de autobranche zijn in Huizen verdwenen, dus die missen we ook al. Vorig jaar kostte het evenement 18.000 euro, waarvan we de helft zelf moesten ophoesten door sponsoring en deelnemersbijdragen. Dat is al heel veel."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant