De leerlingen van de Kamperfoelieschool en de wethouder werden aan het werk gezet door de buurtsportcoach.
De leerlingen van de Kamperfoelieschool en de wethouder werden aan het werk gezet door de buurtsportcoach.

Kick-Off 'Jongeren Op Gezond Gewicht'

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen van de Kamperfoelieschool hebben samen met wethouder Marianne Verhage vanmorgen het startsein gegeven voor het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De aftrap vond plaats in de Nationale Sportweek.

Sinds 1 juli is Huizen een JOGG-gemeente. De JOGG-aanpak staat voor 'gezondheid en bewegen voor jongeren'. De buurtsportcoaches werken samen met JOGG-Huizen aan een gevarieerd programma voor de leerlingen Dat programma staat in het teken van een gezonde leefstijl en bewegen.

Gewicht
Met de JOGG-aanpak zet Huizen zich in voor een gezonder gewicht onder jongeren. Het gaat om jongeren van 0 tot 19 jaar en hun omgeving, zoals ouders en de school.

De bij JOGG aangesloten gemeenten worden ondersteund bij de lokale gezondheidsbevordering. Dat gebeurt via kennis, advies, coaching en begeleiding.  Het doel is ook om initiatieven uit de gemeente met elkaar te verbinden.

COOL
Wethouder Marianne Verhage is blij met de JOGG-aanpak want: "gezond eten en goed bewegen is COOL!" Zij deed daarom ook vanmorgen lekker mee met de leerlingen, die aan het bewegen werden gezet door de buurtsportcoach.

Uit de krant