Afbeelding
Foto:

Kunstzinnig en poëtisch concert in De Duif

Kunst & Cultuur

HUIZEN - Beeldend kunstenaar en dichter Grady van den Bosch geeft zondagavond 14 april samen met zangeres Janine Beens en jazzppianist Jan Willem van Delft een cross-over concert in De Duif in Huizen. 

In het programma, met de titel ‘Onder de zon’, ontmoeten muziek, poëzie en beeldende kunst elkaar. Grady, kunstenaar, dichter, kunst- en muziekeducator, draagt deze avond werk uit haar bundel ‘Alles wat zacht was’ voor, in combinatie met bijbehorende abstracte beelden. 

Schrijver Abdelkader Benali koos haar gedicht Eva in 2017 uit als een van de winnaars van de Poëzie-estafette van het Kröller Müller Museum. Grady exposeerde al tientallen malen, vooral in kerken.

Muziek
Janine Beens bracht vier albums uit, waarvan Polaris het meest recent is (november 2023). Vanaf het eerste album ‘Janine’ in 2012 werd haar muziek gehoord en gewaardeerd, ze ontving een Zilveren Duif best album award voor dit debuut, de landelijke muziekprijs voor gospel Nederland.

Pianist Jan Willem van Delft is een bekende naam in gospel Nederland. Deze muzikant is naast op eigen albums en in muzikale tv-programma’s, te horen op meer dan 100 cd’s van verschillende artiesten en bands, waaronder Shirma Rouse, Gospel Boulevard, de Oden van Salomo en Linda Wagenmakers. 

De deuren van De Duif aan Huizermaatweg 298 gaan om 19.00 uur open, de avond start om 19.30 uur. De toegang bedraagt € 12,50. Kaarten zijn te reserveren via janine-music.com/onderdezon of alleswatzachtwas.nl.

Uit de krant