Sociaal coördinator Wilma Langhout spreekt wekelijks met mensen over de vraag of zij in aanmerking komen voor hulp van de voedselbank.
Sociaal coördinator Wilma Langhout spreekt wekelijks met mensen over de vraag of zij in aanmerking komen voor hulp van de voedselbank.

Voedselbank gestart met vrije inloopochtenden

Mensen

HUIZEN - Sociaal coördinator Wilma Langhout van Voedselbank Gooi en Omstreken houdt elke maandagochtend een inloopspreekuur.

In de Draaikom zijn mensen welkom om hun verhaal te delen en een indicatie te krijgen of zij in aanmerking komen voor de voedselbank. 

Intake
De voedselbank heeft anderhalf jaar gezocht naar iemand die op deze manier de intake wilde verzorgen. "Daarom ben ik een kleine maand geleden zelf begonnen met de start van dit initiatief, omdat het via maatschappelijk werk vrij moeilijk was om een aanmelding te krijgen voor de voedselbank", vertelt Wilma Langhout.

Normaal gesproken worden mensen die in financieel slecht weer zitten, doorverwezen via een maatschappelijke organisatie of de gemeente.

Snel
De wachttijd is voor deze organisatie vaak zo lang dat mensen in nood daar niet op kunnen wachten. Daarom is de coördinator gestart met een inloopspreekuur waar snel bepaald kan worden of iemand in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank.

Sinds een maand is Langhout tussen tien en twaalf uur aanwezig in de Draaikom, waar mensen vrij kunnen binnenlopen. "Ik zit beneden en wacht tot de eerste komt. Ik vraag eerst hoe gaat het en wat het probleem is", vertelt Langhout.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant