Chahid toont het portret van Mea. Hij heeft de vrijheid genomen om iets anders te schilderen dan de kleding die ze aan heeft.
Chahid toont het portret van Mea. Hij heeft de vrijheid genomen om iets anders te schilderen dan de kleding die ze aan heeft.

Jongeren schilderen ouderen

Mensen

HUIZEN - Leerlingen van groep 7 van basisschool De Ark bezochten vorige week donderdag Woon-Zorgcentrum De Marke - De Meenthoek. Daar schilderden zij portretten van een aantal bewoners in het kader van de Ouderendag.

Deze ochtend is een samenwerkingsproject tussen de Riki Stichting, het National Ouderenfonds en het team Op stap met oma. "Beide partijen genieten ervan", zegt meester Peter Leendertse.

Bewust
Hij doet dit soort activiteiten al tien jaar lang met leerlingen. "Het is goed voor de kinderen dat ze in aanraking komen met ouderen. Hun eigen opa's en oma's zijn nog niet zo oud. Hier worden ze zich bewust dat ouderen bijvoorbeeld in een rolstoel kunnen komen, blind worden of gaan dementeren. Ik hoop dat ze respect krijgen voor de ouderen."

Om de leerlingen een band op te laten bouwen met de ouderen is dit niet de enige activiteit. Ze gaan ook nog een keer terug met kerst en Pasen en in het voorjaar.

Samen
In het verleden is het wel gebeurd dat leerlingen in hun vrije tijd ook nog langskwamen om wat te gaan doen met de ouderen hier. Bijvoorbeeld om samen naar het dorp te gaan en een ijsje te eten. Dit is weer een nieuwe groep. Voor deze leerlingen is het de eerste keer dat ze hier komen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant