Een bos bloemen en het Huizer Insigne voor Gert Jan Schaap bij zijn vertrek als voorzitter van de Stichting Huizer Botters.
Een bos bloemen en het Huizer Insigne voor Gert Jan Schaap bij zijn vertrek als voorzitter van de Stichting Huizer Botters.

Huizer Insigne voor Gert-Jan Schaap

Mensen

HUIZEN - Gert-Jan Schaap heeft vanmiddag uit handen van wethouder Marlous Verbeek het Huizer Insigne gekregen. Hij nam vandaag na tien jaar afscheid als voorzitter van de Stichting Huizer Botters.

Naast zijn voorzitterschap heeft Schaap zich ingezet voor de aankoop van vier Botters en het onderhoud hiervan door het werven van sponsorgelden en donaties.

Zuiderzeeverleden
"Het resultaat is een florerende Stichting Huizer Botters met vier Botters in eigendom, welke het enige authentieke overblijfsel is van het rijke Zuiderzeeverleden van de vissersplaats Huizen", aldus het gemeentebestuur.

Daarnaast richtte hij een vrijwilligersclub op, die inmiddels 140 leden heeft. Om de jeugd meer te betrekken, hielp hij mee met het ontwikkelen van een educatieprogramma.

Schouw
Schaap bracht ook sponsorgelden bijeen om een kleine Schouw te kunnen kopen om zo ook de jongeren enthousiast te krijgen voor het varen met houten schepen. Deze schouw werd vanmiddag gedoopt.

Hij blijft nog wel betrokken bij het wel een wee van de stichting en zal als vrijwilliger actief zijn bij de jeugdafdeling, het ZuiderzeeSpan en ook van tijd tot tijd het roer van een botter weer ter hand nemen.

Uit de krant