Robert Eduard Johannes van Gestel en zijn bruid Geertruida Stefanus.
Robert Eduard Johannes van Gestel en zijn bruid Geertruida Stefanus.

Robert van Gestel en Trui Stefanus 60 jaar getrouwd

Mensen

HUIZEN - Precies vandaag zijn Robert Eduard Johannes van Gestel en Geertruida Stefanus 60 jaar met elkaar getrouwd. Het paar krijgt daarom bezoek van burgemeester Fons Hertog.

Het jonge echtpaar kwam in 1956 naar Nederland uit Indonesië met hun pasgeboren zoon. "Ik was corrector bij een krant en het werd gevaarlijk daar. Ik ben ook gemolesteerd. De regering riep op om te vertrekken en wij lieten huis en haard achter."

Inschepen
Het duurde even voor het paar kon inschepen en met niets dan de kleren die ze aanhadden en wat luiers voor de baby kwamen ze in Nederland aan. In de winter!

"We werden in bussen gezet en wisten niet waar we naar toe gingen. We zijn naar een militair kamp in Budel gebracht waar we werden ingekwartierd en daar kregen we winterkleding", vertelt Robert.

Verloren schaap
"Ik voelde me net een verloren schaap. We hebben zelf uit moeten vogelen hoe we het hier in Nederland moesten redden."

"We hebben een jaar in Breda vertoefd bij een kolonel in huis. Daar is onze dochter geboren." Vervolgens woonde het paar kort in Hilversum in een opvanghuis.

Posterijen
"Ik kon in Huizen gaan werken bij de posterijen, met een huis daarbij. Daarop heb ik gesolliciteerd en heb daar mijn hele leven verder gewerkt." In Huizen werd ook hun zoon geboren.

"We vieren ons 60-jarig huwelijk binnenkort intiem met de kinderen, schoonkinderen, kleinkinderen en wat geselecteerde vrienden. We gaan lekker uit eten."

Uit de krant