Loco-burgemeester Janny Bakker verraste Peter van der Vlist met het Huizer Insigne tijdens een high tea van de WMO-raad.
Loco-burgemeester Janny Bakker verraste Peter van der Vlist met het Huizer Insigne tijdens een high tea van de WMO-raad.

Scheidend voorzitter WMO-raad overrompeld door Huizer Insigne

Mensen

HUIZEN - De voorzitter van de WMO-raad, Peter van der Vlist, heeft bij zijn afscheid vanmiddag het Huizer Insigne gekregen uit handen van loco-burgemeester Janny Bakker. 

Bakker: "Dit insigne is voor mensen die bepalend zijn geweest voor Huizen en dat ben jij wel." Van der Vlist: "Dit is een echt verrassing. Als ik het geweten had, had ik wel een colbertje aangetrokken. Ik ben echt totaal verrast en overrompeld."

Tien jaar
Van der Vlist is tien jaar voorzitter geweest van de WMO-raad. "De eerste vergadering was 7 januari 2007", weet hij zicht nog te herinneren.

Hij verbaasde zich in de eerste instantie dat toen de wethouder nog voorzitter was. "Daar maakte ik een opmerking over en dat had ik beter niet kunnen doen", zegt hij lachend. "Toen ben ik namelijk voorzitter geworden.

Veranderingen
Bakker refereerde tijdens de uitreiking van het insigne aan de veranderingen die de raad heeft doorgemaakt in die tien jaar tijd. "Nu we op het punt staan om van de Cliëntenraad en WMO-raad een orgaan te maken, is het een mooi moment op te stoppen", aldus Bakker.

Van der Vlist wil graag meer tijd doorbrengen met zijn kleinkinderen. "Vandaag of morgen komt de vierde", meldde hij. Ook is zijn vrouw nu met pensioen en is er de wens voor meer tijd voor leuke dingen.

Uit de krant