Bij Vrijwilligerscentrale Huizen kun je terecht voor hulp om leuk vrijwilligerswerk te vinden.
Bij Vrijwilligerscentrale Huizen kun je terecht voor hulp om leuk vrijwilligerswerk te vinden.

Goed voornemen: Ik word vrijwilliger!

Mensen

HUIZEN - Elke week staan er in het HuizerNieuws vrijwilligersvacatures. Er zijn veel organisaties of mensen die wel een handje extra kunnen gebruiken en al heel veel mensen die iets doen.

Vrijwilligerswerk is er in soorten en maten, er is denk- en doewerk. Vrijwilligerswerk is er bovendien voor iedereen op elk niveau. Ook hoef je niet altijd wekelijks vele uren beschikbaar te zijn. Eens in de maand een paar uurtjes of een keer inspringen bij een project is ook mogelijk.

Collega's
Hoe pak je dat aan? We vroegen het Regina Bruins van Vrijwilligerscentrale Huizen. Ze licht bovendien vier vrijwilligers eruit die collega's zoeken.

Waarom vrijwilligerswerk doen?
"De één noemt het vrijwilligerswerk. De ander gewoon een handje helpen. Die helpende handen maken het mogelijk om onze samenleving fijn en leefbaar te houden."

"Sommige mensen komen haast als vanzelf in vrijwilligerswerk terecht, bijvoorbeeld omdat de school van de kinderen of de sportclub waar ze lid van zijn, om hulp vraagt. Maar niet iedereen komt zomaar iets tegen waar hij of zij zich het beste thuis voelt."

"Bij de Vrijwilligerscentrale Huizen kun je dan terecht voor advies over vrijwilligerswerk dat past bij je ervaring, interesse of talenten en voor informatie, bijvoorbeeld over het doen van vrijwilligerswerk naast een uitkering."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant