Inwoners worden rondgeleid door raadsleden Paul Lekkerkerker (r) en Rik de Bruijn (midden achterin) tijdens de nieuwjaarsreceptie.
Inwoners worden rondgeleid door raadsleden Paul Lekkerkerker (r) en Rik de Bruijn (midden achterin) tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: Bob Awick

Raadsleden leiden rond op nieuwjaarsreceptie

Mensen

HUIZEN - De gemeente is tevreden over de nieuwe opzet van de nieuwjaarsreceptie. Voor het eerst waren tweehonderd willekeurig geselecteerde inwoners uitgenodigd om rondgeleid te worden door raadsleden. Ook was er livemuziek en waren er lokale streekproducten.

Dit naar aanleiding van een unaniem aangenomen voorstel van de PvdA om inwoners die doorgaans geen of nog geen contacten hebben met de gemeente meer te betrekken bij de nieuwjaarsreceptie.

Enkele tientallen
Van de ruim tweehonderd uitgenodigde bewoners kwamen er echter maar enkele tientallen. Maar ondanks het ietwat tegenvallende aantal aanmeldingen zijn de reacties wel positief.

Rond half acht druppelden de eerste gasten binnen. Die worden doorverwezen naar een groepje raadsleden dat met smart staat te wachten om te starten met de rondleiding. D66-fractievoorzitter Paul Lekkerkerker en de nieuwe voorman van Leefbaar Huizen, Rik de Bruijn, vormen voor de gelegenheid een duo.

Terug verhuisd
Een ouder stelletje komt hun kant op, hangt de jas aan de kapstok en stelt zich voor. Begin juni vorig jaar is mevrouw, na 60 jaar, terug verhuisd naar Huizen. Ze heeft haar recente partner uit Hilversum meegenomen.

Ze ontving als nieuwe inwoner van de gemeente een brief. Niet veel later sluit ook een andere dame aan. Zij is een van de tweehonderd willekeurig geselecteerde inwoners. Ze was verrast dat ze eruit gepikt was en was wel nieuwsgierig naar de opzet.

Kantine
Paul Lekkerkerker neemt het initiatief en begint de rondleiding langs de loketten en vervolgt na een korte intro zijn weg naar de kantine. "Dit is een hele belangrijke plek", vertelt De Bruijn, aangekomen bij de plek waar raadsleden na een vergadering altijd even naborrelen.

"Het kan best zijn dat wij het tijdens het debat niet eens zijn, maar dat is nooit persoonlijk. Dit is vaak de plek waar we elkaar weer even ontmoeten en napraten."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant