Wethouder Marianne Verhage kreeg de cheque vandaag overhandigd.
Wethouder Marianne Verhage kreeg de cheque vandaag overhandigd. Foto: Noud Bruinier

Rotaryclubs geven 4.000 euro voor Maatjesproject

Mensen

HUIZEN - Wethouder Marianne Verhage heeft vandaag een cheque van 4.000 euro gekregen van de Stichting de Gooise Rotarykring voor een op te zetten Maatjesproject voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 jaar,

Het Maatjesproject is voor jonge Huizers die wat extra's kunnen gebruiken omdat zij (tijdelijk) uitdagingen op hun pad vinden. Samen met hun maatje werken zij aan hun doelen en leren ze bepaalde situaties de baas te kunnen of beter te kunnen hanteren.

Maatje
Een stagiaire of vrijwilliger van maximaal 25 jaar oud vervult de rol van maatje en wordt daarin ondersteund vanuit de gemeente, het Centrum voor Jeugd en Gezin en het jongerenwerk van Versa.

Het doel waaraan gewerkt wordt kan bijvoorbeeld zijn: 'minder verlegen zijn' of 'inburgeren in Huizen'. Het maatje en het kind ondernemen activiteiten en brengen tijd door om aan het doel te werken. De gift van de Rotary is bestemd voor statushouders-kinderen die deelnemen aan het project.

Benefietavond
Vorig jaar hebben 7 Rotaryclubs uit het Gooi de handen ineen geslagen om gezamenlijk projecten te ondersteunen waarin het kind centraal staat. Na een benefietavond te hebben georganiseerd om geld in te zamelen zijn drie projecten geselecteerd om 'een steuntje in de rug te geven'.

Naast het Huizer Maatjesproject wordt ook mede ondersteund het initiatief van de Summerschool in Hilversum als onderdeel en afsluiting van de IMC Weekendschool onderwijs programma en wordt St. Proceon-ITS de Globe ondersteund met de mogelijkheid kinderen taallessen te laten volgen via de computer, thuis en op school.

Hiermee is in totaal een bedrag van bijna 10.000 euro gemoeid. Ook voor dit jaar zullen deze drie projecten weer worden ondersteund.

Uit de krant