DJ Dave van Breemen draaide vroeger veel in de regio en maakt nu furore met Funk Disorder.
DJ Dave van Breemen draaide vroeger veel in de regio en maakt nu furore met Funk Disorder. Foto: Dave van Breemen

Dj Dave van Breemen draait nog steeds door

Mensen

HUIZEN - Silverdome, 538-I-Dance, Reds en Club S7ven: Dave van Breemen was jarenlang een graag geziene DJ in de uitgaansgelegenheden van Huizen. Vanaf zijn 17e was hij hier actief als vaste diskjockey. Ruim 15 jaar later is hij nog steeds actief in de scene met het muziekcollectief Funk Disorder.

Danscentrum Hans van Schaik is de plek waar het voor Dave van Breemen allemaal begon. Iedere zaterdagavond waren daar dé feestjes. "Daar ging iedereen uit. Vanaf een jaartje of 15, daar begon iedereen. Je had in Huizen toen niks. Dus het was of café het Wapen van Huizen of dit."

Draaiwedstrijd
Door een vriend wordt hij opgegeven voor een draaiwedstrijd: verschillende jongeren mixen tijdens deze wedstrijd liedjes in elkaar over. "Die wedstrijd won ik toen. Als prijs mocht ik daar toen maandelijks draaien", vertelt Dave. "Dat was altijd knetterdruk."

Rond 2001 start het landelijke radiostation Radio 538 een discotheek in Huizen: 538-I Dance. Met de komst van deze club, krijgt Huizen een belangrijke uitgaansgelegenheid erbij. "In die tijd maakte in de overstap. Ook daar heb ik meegedaan aan een wedstrijd, waardoor ik ook mocht draaien.''

Tasje met plaatjes
Dave, toen 19, had drukke weekeinden. "Ik had in die tijd al een beetje een naam opgebouwd in de regio en draaide dus vaak op verschillende plekken. Ik reed dan met mijn Suzuki Alto van plek naar plek. Tasje met plaatjes mee en draaien", blikt hij terug.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant