Foto Bob Awick
Foto Bob Awick Foto: Bob Awick

Strategisch Netwerk Huizen wil mensen verbinden

Mensen

HUIZEN - Het Strategisch Netwerk Huizen werd deze maand een jaar geleden opgericht. Het netwerk wil inwoners, organisaties en gemeenten met elkaar verbinden. Doel van het netwerk is ook om samen met anderen activiteiten te organisaties, zodat mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Aan tafel zitten Karin Rienstra, Joan van Haaften, Max Wattimena, Badr Sadqi, Tijmen Bredenoord,Tim Dolgunyurek en Janny Hospers. Allemaal spelen zij een rol in het Strategisch Netwerk, maar welke? "Dat is een goede vraag", zegt Joan. "Wij dragen allemaal iets bij aan de samenleving, de maatschappij, willen mensen verbinden."

Verbinden
Bij het netwerk staat het verbinden van mensen met een verschillende achtergrond voorop. Dat kan een verschil in afkomst zijn, cultuur of geloof. Uit de verschillende groepen zijn vertegenwoordigers lid van het Strategisch Netwerk Huizen. Zij zijn hiervoor gevraagd, maar iedereen die bij wil dragen is van harte welkom.

Hoe is het idee voor een strategisch netwerk ontstaan? Tijmen beantwoordt deze vraag. Hij werkt bij de gemeente. "Het is eigenlijk een aantal jaar geleden begonnen toen we te maken kregen met radicalisering in Huizen en er mensen naar Syrië waren gereisd. Er is toen met veel mensen gepraat."

Zoeken
"We hebben geprobeerd naar de oorzaak hiervan te zoeken. Dat heeft de gemeente gedaan door contact te maken met focusgroepen die bestonden uit vaders, vrouwen, jongeren en mensen die professioneel hiermee bezig waren."

"Ook zochten we naar een structurele vorm om met elkaar contact te houden. Vanuit die behoefte is er gestart met een netwerk waar mensen elkaar makkelijk konden vinden en ervaringen konden uitwisselen om van elkaar te leren. Inwoners, organisaties en de gemeente."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant