De gebouwen zijn gesloopt, maar voorlopig zal er nog niet gebouwd worden.
De gebouwen zijn gesloopt, maar voorlopig zal er nog niet gebouwd worden. Foto: Bob Awick

Bouw kinderboerderij uitgesteld door faillissement bouwbedrijf

Natuur en Milieu

HUIZEN - De bouwwerkzaamheden van de nieuwe kinderboerderij de Warande zullen voorlopig niet van start gaan. Dit omdat het bouwbedrijf failliet is gegaan. Dat meldden we al, nu een uitgebreider verhaal.

De gemeente overlegt momenteel met het bestuur van de kinderboerderij over de voortgang. Volgens de planning zou de bouwfirma in november starten met de nieuwbouw, nadat het oude pand gesloopt was.

Rechtbank
Hiervoor is ook een vergunning verleend. De firma is echter vorige week failliet verklaard door de rechtbank van Alkmaar. "Dat betekent dat de bouwwerkzaamheden helaas voorlopig worden uitgesteld", aldus wethouder Janny Bakker.

Rein Jansen, voorzitter van de Stichting Kinderboerderij De Warande Huizen, vindt het vervelend dat er vertraging is opgetreden in het proces. "Wij zijn nu gesloten. Maar wij kunnen geen activiteiten doen zolang er geen nieuwe kinderboerderij is."

Abrupt
"De twee oude gebouwen zijn inmiddels gesloopt. De bouwketen staan er en ze waren net bezig met het opmeten", vertelt Jansen. Dit proces is abrupt gestopt na de bekendmaking van de rechtbank.

"Dat is een kink in de kabel. Wij hoopten dat ze zo snel mogelijk aan de slag konden en dat de bouw nu uitgesteld wordt, is vervelend. Ook voor het publiek."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant