De leerlingen van de Dr. Maria Montessorischool planten de bomen op de Eukenberg.
De leerlingen van de Dr. Maria Montessorischool planten de bomen op de Eukenberg. Foto's: GNR - Susanne Sterkenburg
Foto's

Boomfeestdag op de Eukenberg

Natuur en Milieu

HUIZEN - Leerlingen van groep 7 en 8 van de Dr. Maria Montessorischool hebben vandaag op de Nationale Boomfeestdag ruim 200 boompjes en struiken geplant op de akker aan de voet van de Eukenberg.

Vorige week kregen de kinderen al theorieles op school van vrijwilligers van Goois Natuurreservaat (GNR). Hen werd uitgelegd wat en hoe er geplant moet worden en het belangrijkste: waarom.

Planten
Vandaag mochten de leerlingen in tweetallen de struiken en boompjes planten en Karen Heerschop, interim directeur-rentmeester van Goois Natuurreservaat, hielp de leerlingen daarbij.

"De Spaanse aak, hazelaar en meidoorn die zij op de Eukenberg geplant hebben, zijn bedoeld om een geleidelijke overgang te vormen tussen de hoge bomen aan de ene kant en de lage akker aan de andere kant", meldt GNR.

Vogels
"Deze overgangszone is aantrekkelijk voor veel zang- en trekvogels. De geelgors, de vink en misschien zelfs de patrijs vindt hierin beschutting. Goois Natuurreservaat gaat de komende tijd op meer plekken dit soort overgangen maken die voor meer variatie aan planten en dieren gaan zorgen."

Als dank voor hun hulp kregen de leerlingen een paar leuke herinneringen mee, "maar het leukste is natuurlijk dat zij over een aantal jaren 'hun' bomen groot gegroeid terugzien".

Les in boomplanten.

Karen Heerschop, interim directeur-rentmeester van GNR, helpt een handje mee.

Uit de krant