Bea van Arnhem krijgt de BuitenBeter Mega-Pluim uit handen van Martin Vlaanderen.
Bea van Arnhem krijgt de BuitenBeter Mega-Pluim uit handen van Martin Vlaanderen. Foto: BPV Holleblok

Gemeente ontvangt BuitenBeter Mega-Pluim

Natuur en Milieu

HUIZEN – De gemeente Huizen is op initiatief van Buurpreventievereniging (BPV) Holleblok gisteren in het zonnetje gezet vanwege hun goede inzet en acties betreffende de BuitenBeter-app.

Uit handen van voorzitter Martin Vlaanderen ontving Bea van Arnhem van de afdeling Omgeving een zelfgemaakte trofee, de BuitenBeter Mega-Pluim 2017. De prijs, een gouden megafoon op basis van het logo van BuitenBeter, is een ludieke actie van de buurtpreventievereniging.

Tevreden signalen
BPV Holleblok krijgt veel tevreden signalen over de wijze waarop de gemeente reageert en handelt als er ergens een kapotte stoeptegel ligt, er sprake is van overhangend groen of bijvoorbeeld een lantaarnpaal die niet meer werkt.

Via de applicatie van BuitenBeter kunnen bewoners op een eenvoudige en snelle manier de gemeente inschakelen. Het grote voordeel is dat er ook een terugkoppeling volgt zodat de melder weet wat er met zijn of haar melding is gedaan.

Kritische houding
BPV Holleblok heeft in de afgelopen 7 jaar samengewerkt met de gemeente. Daarbij hebben de bewoners ook vaak een kritische houding ingenomen als het ging om veiligheid, verkeerssituaties en parkeerproblematiek.

"Maar nu was het voor de BPV tijd om een pluim uit te reiken omdat de BuitenBeter-app goed werkt en er in de meeste gevallen snel en accuraat wordt gereageerd", zo meldt Vlaanderen. "Bovendien groeit het gevoel bij melders mee te doen aan verbetering van straat en omgeving", aldus de voorzitter.

Vereerd
"Mevrouw Van Arnhem gaf aan dat ze zeer vereerd en verrast was. De meldingen komen bij haar binnen en daarna moet de juiste persoon of afdeling daarop reageren."

"Wel gaf ze aan dat er soms een melding bij haar terecht komt, terwijl die bij een andere instantie zoals de GAD of PWN geplaatst moet worden. Maar beter melden dan helemaal niets doen, zo is het advies."

Uit de krant