De Zomerkade in Huizen: drie sterren.
De Zomerkade in Huizen: drie sterren. Foto: Carin van den Berg

Zwemmen? Drie sterren voor Gooierhoofd, Zomerkade en Voorland

Natuur en Milieu

HUIZEN/BLARICUM - Het zwemwater aan de boorden van het Gooimeer is prima van kwaliteit en veilig. De zwemplekken in Huizen en Blaricum scoren op dit moment goed tot uitstekend in de officiële kwaliteitsmeter van www.zwemwater.nl.

Gooierhoofd en Zomerkade in Huizen en het Strand Voorland Stichtsebrug bij Blaricum scoren op dit moment drie sterren, wat staat voor 'uitstekend'. Het Harderwijkzand in Huizen staat er met twee sterren 'goed' op. Het zwemstrandje bij Oud Valkeveen heeft op het moment één ster, hetgeen staat voor 'aanvaardbaar'. 

Regelmatige controle
Het officiële zwemseizoen start op maandag 1 mei. De provincie Noord-Holland zorgt dat de officiële zwemplekken in onze omgeving tussen 1 mei en 1 oktober regelmatig worden gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Die informatie wordt kenbaar gemaakt via www.zwemwater.nl.

Borden
Bij alle officiële zwemplekken staan publieksinformatieborden met daarop onder meer een plattegrond, aanduiding van mogelijke vervuilingsbronnen, de waterkwaliteitsklasse en de verboden die gelden. 

Uit de krant