Deze inwoners waren nog vroeg genoeg om hun tegel in te ruilen tegen een Salvia. De vlinderstruiken waren al op.
Deze inwoners waren nog vroeg genoeg om hun tegel in te ruilen tegen een Salvia. De vlinderstruiken waren al op. Foto: Bob Awick

Plantjes tegelruilactie allemaal op

Natuur en Milieu

HUIZEN - De tegelruilactie van de gemeente vandaag is een groot succes geworden. Al in de middag waren er geen planten meer, terwijl de actie tot 17.00 uur zou duren.

Inwoners konden vanaf vanmorgen bij Tuincentrum Rebel een tegel omruilen voor een vlinderstruik. Dat ging al hard en al snel waren de vlinderstruiken op.

Op
Toen werd er overgestapt op het ruilen tegen een Salvia, maar ook deze gingen snel van de hand en een paar uur voor het einde van de actie meldde de gemeente dat alle plantjes op waren.

"Huizen is weer een stukje groener", aldus de gemeente en dat was ook het doel van de actie, die onderdeel uitmaakt van Operatie Steenbreek.

Groene tuinen
Operatie Steenbreek Huizen zet zich in voor meer groene tuinen in Huizen. Steeds meer inwoners hebben meer steen in hun tuinen en minder groen.

Hierdoor loopt regenwater minder snel de grond en juist direct het riool in. Dit kan leiden tot wateroverlast, iets waar de gemeente met diverse maatregelen al langer tegen strijdt.

Uit de krant