Afbeelding
Foto: Regio GenV / Dick Jongerden

Weer minder voortijdig schoolverlaters

Algemeen

HUIZEN -  Vorig schooljaar verlieten minder jongeren in de regio Gooi en Vechtstreek school zonder diploma dan het jaar ervoor. De daling in het aantal voortijdig schoolverlaters zet daarmee door. 

In het schooljaar 2015-2016 verliet 1,3% van de jongeren in de regio het onderwijs zonder startkwalificatie. Dat is lager dan het landelijk gemiddelde. Al vanaf 2006 is het aantal uitvallers in de regio Gooi en Vechtstreek voortdurend gedaald.

Om jongeren binnen het onderwijs te houden tot ze een diploma hebben, werken de scholen en gemeenten nauw samen. "De scholen en de leerplichtambtenaren zitten bovenop het schoolverzuim. Meestal gaat er een probleem schuil achter schoolverzuim. Door dit snel boven tafel te krijgen en de juiste hulp in te zetten, kunnen we erger voorkomen. Onze ambitie is dat alle jongeren meedoen. En jongeren die het in hun eentje even niet redden, die helpen we", aldus Marjet van Elten, projectleider 'voortijdig schoolverlaten en kwetsbare jongeren'.

Top 5
De regio Gooi en Vechtstreek eindigt in de top 5 voor het schooljaar 2015-2016. Reden voor minister Bussemaker om te trakteren op taart, die tijdens een feestelijke bijeenkomst werd aangesneden door Marianne Verhage, coördinerend wethouder voor de aanpak van voortijdig schoolverlaten.

Uit de krant